RINGMAAT METEN

Heb je een mooie ring op het oog maar weet je niet welke maat jou past? Hieronder staan twee handige meetmethodes. Mocht je er niet helemaal uitkomen of twijfelen dan kan je altijd contact met ons opnemen.

1: De diameter meten met een ring

De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit.

Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Wij gebruiken zelf de diameter ringmaat op de website. Meet je 16 mm op de liniaal? Dan heb je ringmaat 16.

2. DE OMTREK METEN ZONDER RING

Als een passende ring niet voorhanden is, dan kun je de diameter van de ring het beste inschatten door gebruik te maken van een lintje, touwtje of onze handige ringmeet tool.

Draai het lintje of touwtje losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden en knip het af daar waar het lintje bij elkaar komt. Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. Je kunt in de tabel hieronder eenvoudig de diameter ringmaat opzoeken.

Wij hebben ook een nauwkeurige ringmeet tool. Het is een tool die je om je vinger schuift waarop je gelijk je omtrek kan aflezen. Een voordeel van deze tool is dat je gelijk kan voelen of de ring je ook goed past. De ringmeet tool kan je hier bestellen.

One Size ringen

Onze handgemaakte ringen zijn te verkrijgen in maat 16, 17 en 18. Mocht je opzoek zijn naar een grotere of kleinere maat of misschien een tussen maat? Dan is de one size ring een geschikte keuze. Wij bieden one size S aan voor de maten 15, 16, 17 en 18 en one size L voor de maten 19, 20, 21, 22.

One size is ook ideaal als cadeau! Maak je cadeau helemaal af met dit super leuke ringdoosje.