Deze winkel vereist dat javascript is ingeschakeld om sommige functies correct te laten werken

Gratis verzending vanaf €50,- binnen NL💖

Ontdek de verzachtende werking van barnsteen bij doorkomende tandjes

Barnsteen is een eeuwenoud geheim uit de natuur dat verlichting brengt aan baby’s. Veel moeders zweren bij de verzachtende werking van een barnsteenarmbandje bij hun kleine. Maar wat is barnsteen precies? En hoe geeft dit bijzondere hars verlichting?

Barnsteen: een geschenk uit vervlogen tijden

Barnsteen heeft een betoverende, warme amberkleur met prachtige tinten van bruin, oranje, geel en goud. Deze ‘steen’ is een fossiel hars, dat miljoenen jaren geleden uit bomen druppelde. Geen wonder dus dat de kracht van barnsteen wordt omhuld door legendes en verhalen.

De heilzame werking van barnsteen

De Romeinen, met hun rijke tradities en kennis, koesterden barnsteen als een remedie tegen kwalen zoals nierstenen, reuma, urineproblemen en keelpijn. Hoewel de moderne wetenschap nog geen bevestigende knipoog heeft gegeven naar deze oude overtuigingen, wordt barnsteen nog veel voorgeschreven in de alternatieve geneeskunde.

De helende kracht van barnsteen bij baby’s

Deze gouden druppels bieden zachte troost en tederheid aan baby’s waarbij de eerste tandjes zich een weg naar de oppervlakte banen. Wanneer barnsteen de huid raakt, worden oliën afgegeven met barnsteenzuur. Dit zuur zou verlichtend en ontstekingsremmend werken. Hoewel de wetenschap en magie elkaar soms kruisen, kan niemand ontkennen dat de glimlach van een baby die een barnsteenarmbandje draagt, puur en betoverend is.

Barnsteen sieradencollectie voor baby’s

Ter ere van de geboorte van mijn nichtje Mija, heb ik deze sprankelende barnsteencollectie voor baby’s toegevoegd aan het assortiment. Een prachtig kraamcadeau of leuk om te geven op de 1ste verjaardag van het kleintje. Door de warme, bruine kleur zijn de sieraden zowel geschikt voor jongens als meisjes.

Een beschermend sieraad

Denkend aan de kleine avonturiers die deze armbandjes dragen, zijn ze zo ontworpen dat na elk barnsteenkraaltje een beschermende knoop zit. Mocht het armbandje of de ketting in een speels moment breken, dan zorgen deze knoopjes ervoor dat de barnsteentjes niet verloren gaan. Toch raden we aan om je kleintje de sieraden alleen onder toezicht te laten dragen.

Kies het sieraard voor jouw kleintje
Op zoek naar een mystiek en speciaal kraamcadeau? Of wil je je kleintje wat verlichting bieden wanneer de tandjes doorkomen? Bekijk dan hier de barnsteencollectie en kies het sieraad dat het beste past bij jouw kind, nichtje of ander kleintje dat veel voor je betekent.