Deze winkel vereist dat javascript is ingeschakeld om sommige functies correct te laten werken

Draag jij je geboortesteen al als sieraad?

Draag jij je geboortesteen al als sieraad?

Wist je dat elke maand verbonden is met een geboortesteen? Deze stenen hebben een speciale betekenis voor mensen die in die maand geboren zijn, of voor iemand die een speciale band met ze heeft. Geboortestenen worden vaak in sieraden verwerkt, zodat je ze dagelijks bij je kunt dragen.

Geboortestenen met een bijzondere boodschap

De gedachte achter geboortestenen is dat ze een kwaliteit in zich dragen die overeenkomt met de kwaliteit van de maand waarin je geboren bent. Deze steen heeft daarom meer effect op jou dan op iemand die in een andere maand is geboren. Sterker nog, je geboortesteen draagt een bepaalde betekenis in zich die je helpt gedurende je leven. Om jezelf aan deze boodschap te herinneren kan het fijn zijn je geboortesteen altijd bij je te dragen. Dat kan door een steen in je portemonnee of broekzak te doen, maar het kan ook in de vorm van een mooi sieraad, zoals een ketting, ring of oorbellen. Daarnaast is het fijn om de geboortesteen van een geliefde bij je te dragen, zoals die van je moeder, partner of dochter. Kortom: geboortestenen verbinden je met jezelf en je geliefden.

Een intentie voor je geboortesteen

Je kunt je geboortesteen of die van een geliefde bij je dragen met een bepaalde intentie. Als je in januari geboren bent, is granaat je geboortesteen. Deze steen staat voor kracht, moed en uithoudingsvermogen. Misschien heb je een bepaald doel voor ogen en weet je dat je daar wat extra kracht en moed voor nodig hebt. Dan kun je je geboortesteen bij je dragen met de intentie dat het je helpt je doel te behalen. Het bij je dragen van de geboortesteen van een geliefde kan bijvoorbeeld met de intentie dat je hen iedere keer wat liefde stuurt als de steen je aan hen herinnert.

De geboortestenen per maand

Hieronder een lijstje van de geboortestenen per maand, zodat je zelf kunt kijken welke steen overeenkomt met de maand waarin je geboren bent. Je zult merken dat je de kwaliteiten van de steen in jezelf herkent of er juist een beetje meer van nodig hebt.

 • Januari: granaat - moed, uithoudingsvermogen en kracht
 • Februari: amethist - bescherming, motivatie en doorzettingsvermogen
 • Maart: aquamarijn - ontspanning, vrolijkheid en kalmerend
 • April: kwarts - energie, verkoelend en zuiverend
 • Mei: smaragd - groei, openheid en positiviteit
 • Juni: maansteen - intuïtie, schoonheid en passie
 • Juli: robijn - enthousiasme, spontaniteit en maakt sterk
 • Augustus: peridot - reinigend, focus en maakt zelfstandig
 • September: saffier - succes, doelgericht en helder
 • Oktober: rozenkwarts – liefde, vriendschap en acceptatie
 • November: citrine - zelfvertrouwen, levensvreugde en moed
 • December: tanzaniet - inzicht, openheid en creativiteit 

Een sieraad met je geboortesteen

De fijnste manier om je geboortesteen of die van een geliefde bij je te dragen is in een sieraad. Zo kan een ketting met je geboortesteen je dagelijks herinneren aan je kwaliteiten of je geluk brengen. Hangers zijn een prachtige manier om meerdere geboortestenen tegelijkertijd bij je te dragen, bijvoorbeeld de stenen van je drie kinderen. Het voordeel van een sieraad is dat je de steen direct op je huid draagt en dus zo dicht mogelijk bij je draagt. Op die manier heeft de steen het meeste effect op je. Probeer het maar eens en ervaar de werking die je geboortesteen heeft op jou.