Deze winkel vereist dat javascript is ingeschakeld om sommige functies correct te laten werken

Zelfliefde, zo begin je ermee!

Zelfliefde, zo begin je ermee!

Zelfliefde, je hebt er vast weleens van gehoord. Maar wat het nou eigenlijk precies betekent is soms onduidelijk. Betekent het goed voor jezelf zorgen? Of zit er meer achter? En hoe doe je dat dan, zelfliefde?

De betekenis van zelfliefde is eigenlijk heel simpel: lief zijn voor jezelf. Maar dat is iets anders dan eens in de zoveel tijd een gezichtsmasker en een warm bad. Echte zelfliefde ziet eruit als een dagelijkse check-in met jezelf, om te zorgen dat je oké bent en te voelen wat je nodig hebt.

Inchecken bij jezelf

Check eens bij jezelf in. Waar denk je aan? Welke gedachten gaan er door je hoofd? En hoe klinkt die stem die tegen jezelf praat? Als je alleen maar naar beneden gehaald wordt door negatieve gedachten, dan betekent zelfliefde om daar met aandacht verandering in te brengen. Je bent het waard om voor jezelf te zorgen en je mag jezelf best een complimentje geven. Als je slecht over jezelf denkt, heeft dat invloed op hoe je je voelt, maar óók op je fysieke gezondheid.

Zelfliefde: een persoonlijke reis

Liefde geven aan anderen vinden we vaak gemakkelijker dan houden van onszelf. Dat betekent niet dat we deze liefde niet mogen ontvangen. Kun je liefde van jezelf en een ander ontvangen? Ja? Dan ben je op de goede weg. Nee? Dan is er nog wat extra zelfliefde nodig. Verzachten en accepteren zijn sleutelwoorden voor de weg die je naar zelfliefde kan leiden. Deze reis is voor iedereen anders en uniek, waardoor de handelingen om tot zelfliefde te komen verschillen per persoon. Het gaat over luisteren naar wat jij nu nodig hebt en wat goed voelt voor jou. Probeer verschillende dingen uit, vraag anderen naar hun ervaringen en hun pad. Inspiratie kun je overal opdoen.

De eerste stap naar zelfliefde

Lief zijn voor jezelf en écht van jezelf houden: hoe begin je daaraan? We geven je wat handvatten om je op weg te helpen. 

  1. Allereerst is dagelijks inchecken een onmisbaar ritueel. Word stil en luister naar hoe het met je gaat, zonder daar iets van te vinden. Observeer en kijk wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat het beter met je gaat.

  1. Maak daarnaast tijd vrij voor hobby’s waar je intens van kunt genieten. Zelfs – of juist – als je het druk hebt. Wees lief voor jezelf, want vanuit die liefde bloei jij op en haal je meer uit het leven. Spendeer tijd met mensen waar je energie van krijgt of las juist wat tijd voor jezelf in. Doorvoel je emoties, alleen of in het bijzijn van anderen.

  1. Er zijn ook middelen uit de natuur die je kunnen helpen om meer zelfliefde te ontwikkelen, zoals het kristal rozenkwarts. Deze zachtroze edelsteen is een bron van diepe zelfliefde en acceptatie. Een sieraad met rozenkwarts bij je dragen helpt je de liefde van anderen én van jezelf te ontvangen. Daarnaast werkt de steen als een pleister op je hart om oude emoties te kunnen verwerken.

 Ga op onderzoek uit en experimenteer tot je hart je laat weten dat je jouw pad van zelfliefde gevonden hebt.